De jaarlijkse Comenius zomercursus vindt dit academiejaar plaats in Zagreb in een organisatie van de Vakgroep Nederlandse taal- en cultuurkunde van de universiteit van Zagreb. Van maandag 1 juli 2019 tot zaterdag 13 juli 2019 verwelkomen we 40 studenten (waaronder 37 uit Centraal-Europa en drie uit de rest van de wereld) die zo de kans krijgen om hun taalvaardigheid te vergroten en een internationaal netwerk uit te bouwen. De rode draad doorheen de cursus wordt “humor”. Naast lessen taalverwerving, gegeven door 2 Belgische en 2 Nederlandse docenten staan er een aantal culturele activiteiten en verschillende gastlezingen op het programma.

Voor wie?

De cursus is bestemd voor Bachelorstudenten Nederlands in Centraal-Europa die (in juli 2019) minstens twee semesters Nederlands achter de rug hebben. De voorkeur wordt gegeven aan studenten die nog géén zomercursus (in Gent, Zeist of Centraal-Europa) hebben gevolgd. Om in aanmerking te komen, moeten de studenten het online aanmeldingsformulier invullen.
Praktisch

De geselecteerde studenten regelen en betalen hun reis naar Zagreb zelf waarbij ze ervoor zorgen dat ze op 1 juli in Zagreb aankomen. Huisvesting, de cursus, twee maaltijden per dag, alsmede excursies en andere activiteiten zijn gratis voor alle deelnemers. Wel verwachten we dat elke deelnemer lid wordt van Comenius en daarvoor 5 euro lidgeld betaalt bij aankomst. Wie geselecteerd wordt, verbindt zich ertoe om het volledige programma te volgen.

Als je interesse hebt, kan je je tot 15 februari 2019 aanmelden.

We hopen jullie in Zagreb te verwelkomen!