VACATURE GASTDOCENT(E) NEDERLANDS – LETSE CULTUURACADEMIE

Bij de opleiding Interculturele Communicatie: Letland-Nederland/Duitsland aan de Letse Cultuuracademie (https://lka.edu.lv/en/) ontstaat vanaf 1/09/2019  of (eventueel 1/11/2019) een vacature voor een gastdocent(e) Nederlands (m/v/x).

Profiel:
– Je bent in het bezit van een masterdiploma in de neerlandistiek, in de taalkunde, in de letterkunde, of in een ander relevant vakgebied.
– Je hebt ervaring met NT2/NVT-onderwijs en met de specifieke uitdagingen (taalniveaus, differentiatie, culturele verschillen, enz.) die gepaard gaan met het lesgeven aan niet-moedertaalsprekers en anderstaligen.
– Je hebt een brede interesse binnen de cultuurwetenschappen en vindt het uitdagend om onderwijs te verzorgen in verschillende vakgebieden als taalverwerving, taalwetenschap, literatuurwetenschap, geschiedenis, kunstwetenschap, cultuurbeleid, communicatie, enz.
– Je vindt het niet erg om ook af en toe productionele taken, PR en communicatie te doen voor de opleiding en haar evenementen (gastlezingen, museumbezoeken, filmfestival, enz.).
– Je kan individueel werken, bent niet bang om initiatief te nemen en kan een duidelijk plan en beleid ontwikkelen voor de lessen.
– Je kan omgaan met een budget.

Taken:
– Je verzorgt samen met je collega’s kwalitatief Nederlandstalig onderwijs voor de studenten van de opleiding (ca. 9-12u/week). Volgend academiejaar staan o.a. vakken cultuurgeschiedenis, cultuurbeleid, en geschiedenis van de Nederlandse taal gepland. De vakken worden aan derdejaarsstudenten gegeven op B1-B2 niveau.
– Als gezicht van de opleiding ben je het eerste aanspreekpunt voor toekomstige studenten, partners (Taalunie, ambassades, Vlaamse afvaardiging, Letse culturele sector, enz.), en partneruniversiteiten (Erasmus+, Comenius, IVN, enz.). Je verzorgt dus de communicatie en PR van de opleiding.
– Je beheert het budget van de opleiding en rapporteert hierover aan de Taalunie.

Aanbod:
– een aantrekkelijke werkplaats in de grootste stad van de Baltische staten en in de internationale omgeving van het departement Interculturele Communicatie van de Letse Cultuuracademie
– een heel flexibele, gevarieerde en uitdagende baan die je ook veel vrijheid biedt
– een jaarcontract onder het statuut ‘gastdocent’ dat, mits wederzijdse instemming, steeds kan worden verlengd
– een lokaal salaris dat kan worden aangevuld door de suppletie voor docent-moedertaalsprekers van de Taalunie (voorwaarden en details: http://taalunieversum.org/inhoud/financieringen/13-suppletie-voor-docent-moedertaalsprekers).

Procedure:
Interesse? Stuur je CV, motivatiebrief en een kopie van je relevante diploma’s vóór 05/07/2019 naar Baiba Zilgalve (baibazilgalve@gmail.com). Op dat e-mailadres kan je ook terecht voor vragen m.b.t. de baan en vacature.